• 01_Exlabesa_10.10.2019

Tala Fou

Tala Fou

Fa'asilisiliina Tekonolosi Fa'a'umu Fa'a'u'u U'u Graphite mo le Fa'aumiumi o Fa'atinoga ma Fa'atauga Tau

1703399431863
1703399450579
1703399463145

O le gaosiga o le graphite crucible ua matua fa'atuputeleina i le o'o mai o le isostatic pressing technology, ma fa'ailogaina o se metotia sili ona maualuga i le lalolagi.Pe a faatusatusa i auala masani ramming, isostatic oomi e iu i crucibles ma lanu tutusa, maualuga maualuga, malosi malosi, ma sili atu tetee i oxidation.O le faʻaogaina o le maualuga o le mamafa i le taimi o le faʻapipiʻiina e matua faʻaleleia atili ai le faʻaogaina o le uʻamea, faʻaitiitia ai le porosity ma mulimuli ane faʻamalosia le faʻafefeteina o le vevela ma le faʻafefeteina, e pei ona faʻaalia i le Ata 1. I totonu o se siosiomaga isostatic, o vaega taʻitasi o le uʻamea e oʻo i le mamafa o le faʻaogaina o mea, faʻamautinoaina le tutusa o mea uma.O lenei metotia, e pei ona faʻaalia i le Ata 2, e sili atu i le faʻagasologa masani o le ramming, e oʻo atu ai i se faʻaleleia tele i le faʻatinoga o faʻatau.

1. Fa'amatalaga Fa'afitauli

Ose atugaluga e tula'i mai ile fa'aalauga ole alumini fa'a'ese'ese fa'a'ese'ese fa'alava fa'alava fa'alava ogaumu e fa'aaoga ai ipu fa'amea graphite, ma le umi e tusa ma le 45 aso.A mae'a na'o le 20 aso o le fa'aoga, o lo'o va'aia le fa'aitiitia o le vevela, fa'atasi ai ma ni ta'eta'ei i luga o le pito i fafo o le ipu.I la'asaga mulimuli ane o le fa'aoga, o lo'o fa'aalia ai le pa'u tele o le fa'aa'ave'aina o le vevela, ma toetoe a leai se fa'avevela o le ipu.E le gata i lea, e tele ta'eta'ei luga e tupu, ma fa'atupula'ia le pito i luga o le u'umea ona o le fa'ama'iina.

I le su'esu'eina o le ogaumu, e pei ona fa'aalia i le Ata 3, o lo'o fa'aogaina se fa'avae e fausia i piliki fa'aputu fa'aputu, fa'atasi ai ma le elemene fa'avevela pito i lalo o le uaea tetee e 100 mm i luga a'e o le fa'avae.O le pito i luga o le u'amea e fa'amaufa'ailogaina i le fa'aogaina o palanikeke fibre asbestos, fa'atulaga pe tusa o le 50 mm mai le pito i fafo, e fa'aalia ai le tele o le abrasion i le pito i totonu o le pito i luga o le ipu.

2. Fa'aleleia Fa'atekonolosi Fou

Fa'alelei 1: Fa'aaogāina o le Isostatic Pressed Clay Graphite Crucible (fa'atasi ai ma le fa'a'isala ole fa'ama'i maualalo ole vevela)

O le fa'aogaina o lenei mea fa'atauva'a e matua fa'aleleia atili ai lona fa'aogaina i totonu o ogaumu fa'aluma alumini, aemaise lava i tulaga o le fa'ama'i fa'ama'i.E masani ona fa'ama'i fa'ama'i fa'ama'i graphite i le vevela i luga a'e o le 400 ℃, a'o le vevela fa'amama o ogaumu alumini alumini e va i le va o le 650 ma le 700 ℃.O mea fa'ama'i fa'ama'i fa'ama'i fa'ama'i maualalo e mafai ona fa'agesegese lelei le fa'ama'iina i le vevela i luga a'e o le 600 ℃, ma fa'amautinoa ai le fa'aumiumi o le fa'avevela lelei.I le taimi lava e tasi, e taofia ai le faʻaitiitia o le malosi ona o le faʻamaʻiina, faʻalauteleina le ola o le tuʻu.

Fa'alelei 2: Fa'avae Ogaumu Fa'aaogā Graphite o Mea e Tusa ma le U'u

E pei ona fa'aalia i le Ata 4, o le fa'aogaina o le graphite fa'avae o le mea lava e tasi e pei o le u'umea e fa'amautinoa ai le fa'avela tutusa o le pito i lalo ole fa'avela.Ole mea lea e fa'aitiitia ai le fa'alili ole vevela e mafua mai i le fa'avevela le tutusa ma fa'aitiitia ai le fa'alavelave mo ta'eta'e e mafua mai i le fa'avevelaina ole pito i lalo.O le fa'avae fa'apitoa o le kalafi e fa'amautu ai fo'i le lagolago mautu mo le fa'apa'u, fa'aogatasi ma lona pito i lalo ma fa'aitiitia ai gau fa'apopoleina.

Fa'alelei 3: Fa'aleleia Fa'alotoifale o le Ogaumu (Ata 4)

  1. Fa'alelei pito i totonu o le ufiufi o le ogaumu, puipuia lelei le ofuina i luga o le u'u mea'ai ma fa'aleleia atili le fa'amaufa'ailoga o le ogaumu.
  2. Ia mautinoa o le uaea tetee e tutusa ma le pito i lalo o le fagu, ia mautinoa le lava o le vevela pito i lalo.
  3. Fa'aiti'itia le a'afiaga o fa'amaufa'ailoga palanikeke alava pito i luga i le fa'avevela fa'avevela, fa'amautinoa le lava o le fa'avevela i le pito i luga ole fa'alava ma fa'aitiitia ai a'afiaga ole fa'avevela ole vevela.

Fa'aleleia 4: Fa'amamāina Fa'agasologa o Fa'aaogā Fa'atau

A'o le'i fa'aogaina, mua'i fa'avevela le fa'aofuofu i totonu o le ogaumu i le vevela i lalo ole 200 ℃ mo le 1-2 itula e aveese ai le susu.A maeʻa le faʻamafanafanaina, faʻavave le vevela i le 850-900 ℃, faʻaitiitia le taimi nofo i le va o le 300-600 ℃ e faʻaitiitia ai le faʻamaʻiina i totonu o lenei vevela.Mulimuli ane, faʻaititia le vevela i le vevela galue ma faʻafeiloaʻi mea vai alumini mo galuega masani.

Ona o a'afiaga leaga o mea e fa'amama ai i luga o u'amea, mulimuli i tulafono fa'aoga sa'o.O le aveeseina masani o le pa'u e taua tele ma e tatau ona faia pe a vevela le fagu, ona o le fa'amamaina o le pa'u e faigata tele.O le va'ava'ai toto'a o le fe'avea'i vevela o le u'umea ma le i ai o le matua i luga o puipui fa'amau e taua tele i vaega mulimuli o le fa'aoga.E tatau ona fai suiga talafeagai ina ia aloese ai mai le leiloa o le malosi ma le alumini vai.

3. Fa'aleleia I'uga

E mata'ina le fa'aumi o le ola o le u'amea fa'alelei, fa'atumauina le fa'avevelaina o le vevela mo le umi fa'aumiumi, e aunoa ma se ta'e o luga e matauina.O faʻamatalaga a tagata faʻaoga e faʻaalia ai le faʻaleleia atili o le faʻatinoga, e le gata i le faʻaitiitia o tau o le gaosiga ae faʻapea foi le faʻaleleia atili o le gaosiga.

4. Faaiuga

  1. Isostatic omea omea graphite u'umea e sili atu le fa'aleaganu'u tu'ufua i tulaga fa'atino.
  2. O le fausaga o le ogaumu e tatau ona fetaui ma le tele ma le fausaga o le fagu mo le lelei atoatoa.
  3. O le fa'aogaina tatau o ipu e fa'atuputeleina ai lona ola, pulea lelei tau o gaosiga.

E ala i su'esu'ega ma'oti ma le fa'ata'ita'iina o tekonolosi o le ogaumu, o le fa'aleleia atili o le fa'atinoga ma le umi o le olaga e saofagā tele i le fa'ateleina o le gaosiga ma le fa'asaoina o tau.


Taimi meli: Tes-24-2023