• 01_Exlabesa_10.10.2019

Tala Fou

Tala Fou

Fa'amatalaga Auiliili ole Isostatic Pressing Graphite (2)

u'amea

1.4 Omea lona lua

O le pa'u e nutililii, fa'apalapala, ma fa'amama i ni vaega e ta'i sefulu i le selau micrometer le lapopo'a a'o le'i fa'afefiloi tutusa.E fa'aaogaina e fai ma mea oomi, e ta'ua o le pa'u pa'u.O mea faigaluega mo le oloina lona lua e masani lava ona fa'aogaina ai le vili fa'asolo po'o le polo mill.

1.5 Fausiaina

E le pei o le extrusion masani ma le faʻailoga,graphite lolomi isostatico lo'o fa'atūina i le fa'aogaina o tekinolosi fa'apipi'i malulu isostatic (Ata 2).Faatumu le pauta meamata i totonu o le pa'u pa'u, ma fa'apipi'i le pauta e ala i le vibration electromagnetic maualuga.A maeʻa faʻamaufaʻailoga, faʻamama le paʻu paʻu e faʻaumatia ai le ea i lo latou va.Tuu i totonu o se atigipusa maualuga o loʻo i ai faʻasalalauga vai e pei o le vai poʻo le suauʻu, faʻamalosi i le 100-200MPa, ma faʻapipiʻi i totonu o se mea faʻataʻitaʻi poʻo se faʻataʻitaʻi.

E tusa ai ma le mataupu faavae a Pascal, o le mamafa e faʻaaogaina i se paʻu paʻu e ala i se vai e pei o le vai, ma o le mamafa e tutusa i itu uma.I lenei auala, o vaega o le paʻu e le o faʻatatau i le faʻatumuina o le itu i totonu o le limu, ae o loʻo faʻapipiʻiina i se faʻatulagaga le masani.O le mea lea, e ui lava o le graphite o le anisotropic i mea tioata, i le aotelega, o le isostatic pressing graphite o le isotropic.O oloa na faia e le gata o loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo ma faʻataʻitaʻi, ae faʻapea foʻi ma faʻataʻitaʻiga ma faʻapipiʻi.

O le masini faʻapipiʻi faʻapipiʻi isostatic e masani ona faʻaaogaina i totonu o le paʻu paʻu metallurgy alamanuia.Ona o le manaʻoga o alamanuia maualuga-e pei o le aerospace, alamanuia faaniukilia, alloys faigata, ma le maualuga-voltage electromagnetic, o le atinae o isostatic oomiina tekinolosi e matua televave, ma o loʻo i ai le malosi e gaosia ai masini malulu isostatic oomiina ma se paʻu galue. totonu o le lautele o le 3000mm, o le maualuga o le 5000mm, ma le maualuga galuega mamafa o le 600MPa.I le taimi nei, o le maualuga o faʻamatalaga o masini malulu isostatic o loʻo faʻaaogaina i le alamanuia carbon mo le gaosia o le isostatic pressing graphite o le Φ 2150mm × 4700mm, faʻatasi ai ma le maualuga o le mamafa o le 180MPa.

1.6 Taoina

I le taimi o le kukaina, o se faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave e tupu i le va o le faʻapipiʻi ma le mea faʻapipiʻi, e mafua ai ona pala ma faʻasaʻo le tele o mea faʻafefete, aʻo feagai foi ma se faʻalavelave faʻafefe.I le tulaga maualalo o le vevela, o le oloa mata e faʻalauteleina ona o le faʻamafanafanaina, ma i le faʻavevelaina mulimuli ane, o le voluma e faʻaitiitia ona o le faʻafefeteina.

O le tele o le voluma o le oloa mata, o le sili atu ona faigata o le faʻasaʻolotoina o mea feʻaveaʻi, ma o le pito i luga ma totonu o le oloa mata e faigofie ona maua i le eseesega o le vevela, le faʻalauteleina o le vevela ma le faʻaitiitia, lea e ono taʻe ai le oloa mata.

Ona o lona fausaga lelei, o le isostatic oomi graphite e manaʻomia ai se faʻagasologa faʻagesegese tele, ma o le vevela i totonu o le ogaumu e tatau ona matua tutusa, aemaise lava i le taimi o le vevela lea e vave alu ai le faʻafefe o le asphalt.E tatau ona faia ma le fa'aeteete le fa'avevela, fa'atasi ai ma le fua fa'avevela e le sili atu i le 1 ℃/h ma se eseesega o le vevela i totonu ole ogaumu e itiiti ifo ile 20 ℃.O lenei faiga e tusa ma le 1-2 masina.

1.7 Impregnation

I le taimi o le taoina, e alu ese atu le mea faʻafefe o le ta koale.O pores lelei o loʻo totoe i totonu o le oloa i le taimi o le faʻamalo o le kesi ma le faʻaitiitia o le voluma, toetoe lava o ia mea uma o pores matala.

Ina ia faʻaleleia le maualuga o le voluma, malosi faʻainisinia, conductivity, thermal conductivity, ma le faʻamaʻiina o vailaʻau o le oloa, e mafai ona faʻaogaina le metotia o le impregnation o le mamafa, lea e aofia ai le faʻaogaina o le koale tar pitch i totonu o le oloa e ala i pores matala.

O le oloa e manaʻomia ona muaʻi faʻavevela muamua, ona faʻamama ma faʻamalo i totonu o le tane impregnation.Ona faaopoopo lea o le asphalt ta koale liusuavai i le tane impregnation ma faʻamalosi e faʻatagaina ai le faʻamaʻi faʻamaʻi e ulu atu i totonu o le oloa.E masani lava, o le isostatic oomi graphite e feagai ma le tele o taamilosaga o le impregnation roasting.

1.8 Fa'akalafi

Faʻamafanafana le oloa faʻamaʻaina e tusa ma le 3000 ℃, faʻatulaga le lattice o carbon atoms i se faiga faʻatonu, ma faʻamaeʻa le suiga mai le carbon i le graphite, lea e taʻua o le graphitization.

O auala fa'akomepiuta e aofia ai le auala Acheson, auala feso'ota'iga fa'ainitaneti i totonu, auala fa'atosina maualuga, ma isi. O le fa'agasologa masani a le Acheson e tusa ma le 1-1.5 masina mo oloa e utaina ma fa'ate'a mai le ogaumu.O ogaumu ta'itasi e mafai ona taulimaina le tele o tone i le tele o tone o oloa tao tao.


Taimi meli: Sep-29-2023